Hallo wereld,

April 2020

De wereld zit op slot, economisch gezien. De natuur gaat echter haar gang en neemt de ruimte weer in die wij ons als mens, toegeƫigend hadden.

Niet dat de natuur daar een bewuste keuze in maakt.

Wij als mens kunnen wel kiezen en dat is tevens ook ons probleem. Ogenschijnlijk de regie kunnen hebben. Niets is minder waar.

Wereld op slot

Ik kijk, luister en voel in verwondering.

November 2020

Er is een soort chaos ontstaan in mijn hoofd.

Mensen die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, zonder elkaar te kennen. Zonder dialoog, maar met oordeel.

Vat krijgen op een virus die de wereld in zijn greep houdt en de mensen angst in boezemt.

De angst, die overheden besluiten laat nemen waarvan het leed ook niet te overzien is.

Ja, corona houdt ook mij bezig. Ik probeer het fenomeen van allerlei kanten te belichten.

Ik volg 2 mannen die ernstig ziek zijn geweest. Nog immer herstellende van 6-7 weken IC.

Ik verzamel verhalen van ondernemers, freelancers, kunstenaars, die hun hoofd boven water proberen te houden. En die elke keer weer opnieuw met creativiteit hun veerkracht laten zien, zodat ze kunnen blijven doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Schrijnende verhalen van het niet meer redden, of juist een manier hebben gevonden die hen er boven op helpt.

Of jongeren die ineens hun leeftijdsgenoten moeten missen, of de structuur van school ontberen. Ook zij moeten een weg vinden in de samenleving waar de regels regelmatig veranderen.

4 februari 2021

Binnenkort hang ik met een foto in het Teylers Museum te Haarlem. Ik heb namelijk mee gedaan met ‘ Wolken-fotowedstrijd’. En blij verrast ben ik dat ik een van de winnaars ben. Hoe trots kun je zijn als je dan leest dat er een reproductie in het Teylers komt te hangen? En dat je een masterclass mag volgen bij Saskia Boelsums….? De fotografe die de meesterschilders evenaard in het vastleggen van Hollandse landschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.