Raadhuisstraat 2-4, 1861 KS Bergen NH

Who is afraid of plastic

Plastic. Ik ben er mee opgegroeid. Prachtig materiaal, voor elk klusje wel te gebruiken. gedachteloos een plastic zakje afscheuren voor een appel of een paar broodjes. Mijn ouders gingen met eigen zakjes naar de supermarkt, mijn vader met een pan naar de patatboer of kwam met een doos boodschappen thuis.

Ik was bereid om geld uit te geven voor een plastic zak want oh zo makkelijk. Ik was milieubewust, lette op reizen (met trein), at weinig vlees, gooide altijd alles in de vuilnis, niet te lang douchen, lid van Greenpeace, ed. Dan wordt duidelijk dat plastic vreselijk materiaal voor de natuur is. Niet af te breken, althans jaren nodig. En dan blijkt het ook in tandpasta, dagcrème, shampoo en weet ik wat voor producten te zitten.

Kan ik zonder plastic? Is er een alternatief? Inspiratie voor ‘Who is afraid of plastic’. Daar waar natuur en plastic elkaar tegenkomen. Plastic als houdbaarheidsmateriaal, om vocht binnen of buiten te houden, als verpakkingsmateriaal en schoonheidsmateriaal.

The naked truth about plastic

Begin 2019 werd ik benaderd door Moira van Damme, zij wist van mijn fascinatie voor plastic. Zij was benaderd door Trashless Earth om belangeloos mee te werken aan het maken van een Trashless verjaardagskalender. En zo gebeurde het dat ik samen met haar en diverse modellen in 2019 en begin 2020 op pad ben geweest.

Onder verschillende omstandigheden hebben we de modellen vast kunnen leggen wat resulteerde in de kalender:

‘ The naked truth about plastic’.